dilluns, 13 d’octubre del 2014

Quatre mesos de 2014: Octubre

El mes passat va ser senzill pronosticar a ManresaInfo un setembre èpic. Ara, la versió d'octubre, és molt més complicada. Passen els dies i es multipliquen les convocatòries: la campanya "Ara és l'hora", unitària i permanent, ha esdevingut la campanya de la nostra vida. Dos dissabtes de gigaenquesta, amb una multitudinària sessió formativa prèvia que va omplir el Palau Firal de Manresa. Inoblidable. I és cert que faltarien més voluntaris, però la veritat és que el moviment ara mateix impacta, i molt. O no heu notat la ciutat groga que tenim ara mateix? Encara més, des d'ERC també hem entrat en metàstasi: secció local, reunió extraordinària comarcal i, també, reunió extraordinària regional. Tot plegat, un pròleg intens a la consulta imminent del proper 9N. O no...? Amunt i crits!! Tot just som dilluns, falten 29 dies i aquesta setmana es percep decisiva.

Quatre mesos de 2014: Octubre

Ja fa deu dies que va començar octubre i, dia a dia, es descabdella amb una densitat d’esdeveniments absoluta. Al final del recorregut –no falta ni un mes!- hi ha el 9N, l’objectiu al qual ho hem fiat tot. L’èpica de setembre ara s’ha mudat en un exercici quotidià per tal de convèncer –i a cops convèncer-nos- que hi haurà consulta, que no hi ha pla “B”, que no s’hi valen ajornaments ni rebaixes. I cop a cop, -ara és l’anunci recuperat de la campanya, ara són uns dies més de coll per al vot estranger, ara la necessitat del cens en temps i forma... – anem superant obstacles. Un tros més enllà, una mica més amunt, més a la vora del cim.

Ja ens hem menjat gairebé mig més, doncs. Amb dues cimeres de govern i forces sobiranistes per certificar l’acord del primer dia i fer avançar una unitat de mínims. Aguantant, fins quan algú sembla arronsar-se: sovint la inacció o les repetides declaracions apel·lant a la legalitat o la garantia dels resultats només delaten una llastimosa manca de convicció. I és clar, llegim els diaris amb avidesa, escoltem declaracions amb atenció, com pressentint un revés indesitjable. Però, també, dia a dia, aquest octubre consolidem la posició, la millorem i fins l’ampliem. Hores d’ara, acceptaríem altra cosa que la consulta del 9N? La marea groga impulsada per Òmnium i l’ANC, els comentaris que escolto a la feina o a les botigues, els dos dissabtes que ja hem fet de giga-enquesta, amb col·laboradors de totes les edats, amb una receptivitat mai pensada... ens certifiquen que els somnis no es baraten.

I sí, haver arribat fins aquí ja està molt bé, i tant. Però, sobretot, ara ens convé d’arribar al final. Ho hem d’acabar això! Que res no ens espanti, ans el contrari: un altre esforç, una mica més. Que res no ens distregui. El 9N és possible, més que mai i només serà el primer pas –democràtic, assenyat i just- per al nou país. Plural i divers. Definitivament lliure.

Els propers dies sentirem veus i fins potser amenaces: que “no podem”, “no és legal”, “no és possible”, i fins “us ho impedirem”. Doncs nosaltres, tossuts i exigents, continuarem permanentment mobilitzats. Empenyent ara com els darrers anys, resseguint porta a porta tot el barri, tot el poble. Pintant de groc el futur. Impermeables, decidits, contents. Continuarem, sí, fins aquest 9 de novembre, dignes i sobirans. I aquell dia votarem i vencerem. No hi ha més alternativa.

Pubicat avui a ManresaInfo

La foto és feta al convent de Santpedor, i ja té vuit dies: reunió extraordinària de la comarcal d'ERC. Els neguits del molts ajuntaments del Bages davant els silencis del departament de Governació. I el compromís compartit de continuar empenyent fins la darrera hora. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada