dissabte, 14 de gener del 2012

Notícia del congrés d'ERC a la Catalunya Central

Avui ens hem reunit a Igualada una vuitantena de militants d'ERC. Per aquells que seguiu poc la vida d'un partit polític o que us queda lluny la militància, deu semblar força estrany destinar un matí de dissabte a fer quilòmetres fins arribar a una reunió que, si va bé -i hi ha anat, de bé- no dóna ni beneficis ni tampoc, per moltes ganes que en tinguem, implica cap transformació social immediata. És a dir, que és un esforç a llarg termini, per dir-ho d'alguna manera. Ara bé, en aquestes històries hi coneixes gent i hi acabes compartint alguna cosa més que un projecte polític. De manera que els del Berguedà i els del Solsonès, de l'Osona i del Bages i els de l'Anoia que ens rebien, tots semblàvem contents. Perquè hem arribat a Igualada amb els deures fets.

Després de gairebé quatre anys, el relleu de l'equip que encapçalava l'osonenc Jordi Serrra ha servit per repassar els anys més convulsos d'ERC -quin record el d'aquell dissabte al Sucre de Vic amb en Marc Ges!- però també per constatar que alguna cosa hem fet bé per redreçar aquell batibull. Perquè l'estem redreçant, perquè a a cada comarca hi ha grup i gruix, i les perspectives es recuperen. Hi ha, això sí, menys recursos que mai. Per contra, també hi ha més idees i fins més gent o gent nova.... El Jordi s'ha acomiadat recordant el testament polític d'en Xavier Jounou, l'alcalde de Solsona que ara fa dos anys ens deixava i que encara sentim tan present: "I sobretot, no podem exercir la política des de la rancúnia, des del recel constant, ni des de les batalletes entre els partits i dins seu. No ens duu enlloc que no sigui a l’embadaliment, tot sovint babau, de la militància de torn de cada partit".

I és que al Congrés només es presentava una única candidatura, i això volia dir que ja sabíem a l'avançada la composició de l'equip. Però ha valgut la pena el trajecte: en Josep Maria Palau, el nou President regional, ha radiografiat el moment d'ERC a la Catalunya Central que en xifres és de 784 militants entre les cinc comarques, encapçalades pel Bages que n'hi aporta 284. 305 regidors i presència a dos terços dels municipis. 36 alcaldies (el 22%) i participació al govern en 52 consistoris (31% dels municipis). Repassant xifres doncs però, també, explicitant el desig del treball compartit entre comarques, cada vegada més exigent i constant. No pas atomitzat per comarques sinó bastint activitats compartides. La composició de la Permanent regional ja demostra aquest esforç. I des del Bages ens hi hem bregat prou perquè fos així! En Josep Maria Palau ha tancat la intervenció expressant la seva voluntat de sumar. "Sumar de forma constant, sumar cada dia, fins aconseguir a cada poble o ciiutat el millor equip".

Al capdavall avui ens acompanyaven Marta Rovira, més que Secretària General a Igualada estrictament militant d'Osona. I també Oriol Junqueras qui, coma President, a la cloenda ha reiterat el seu desig d'un partit útil als nostres conciutadans, capaç d'entendre's amb d'altres formacions. Amb idees. I amb coratge. Però sobretot treballant plegats. Perquè un partit no és només qüestió de vots sinó, també, de ser forts. I de ser-ho cadascú de nosaltres. En la generositat i en la modèstia. En l'empatia, en el rigor, en la intel·ligència emocional... En Junqueras es posa a la pell d'aquell que ja ha fet molt. I rebla el discurs, "doncs encara ha de fer més!". Perquè les decisions que estem prenent, que en el futur haurem de prendre, exigeixen encara més. Només així podrem ser protagonistes d'un veritable canvi... I a l'ambient -proveu d'imaginar-vos-ho si sou poc propensos a la militància política- avui es percebia aquesta voluntat de creixement i de canvi. I ningú semblava plànyer ni el temps ni els esforços. Tot el contrari...

Al Congrés m'hi he trobat de President, que és una cosa que mai m'havia passat, i per això encara agraeixo més la tranquil·litat de la sessió. En acabat, hem destinat una estona per les fotos. La nova permanent comarcal presidida per Josep Maria Palau (setanta vots favorables, sis en blanc i dos de nuls) . Hi podeu reconèixer tres bagencs, Agustí Lleyda (Santpedor, i ara vice-president), Miquel Leon (Manresa, i Secretari d'Administració i finances) i Albert Mulero (Castellbell i el Vilar, Secretari d'Acció interna i Social).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada