diumenge, 10 de juny del 2012

ERC Bages, congrés comarcal


Divendres, a la sala Can Soler de Sant Vicenç de Castellet, una setantena llarga de militants d'ERC al Bages vam celebrar congrés comarcal. Encara no feia un any i mig de l'últim, a Gaià, però després del Congrés nacional de Girona calia adaptar els mandats als cicles electorals. I així ho hem fet: plantejant un programa d'objectius a quatre anys i escollint novament en Lluís Oliveras com a president comarcal. En acabat, un sopar a la mateixa sala polivalent certificava no només el bon moment de la nostra organització -ambient distès, austeritat de formes, complicitat general- sinó la sensació, aquella sensació extraordinària, de que els temps "estan canviant". En Pep Palau, president regional, i Marta Rovira, secretària general, ens van acompanyar tot el vespre. Sense presses. Tot el contrari: parlant amb tothom, multiplicant-se. Potser perquè és veritat que "al Bages us posem d'exemple"...

Com que la renovació de l'executiva ha servit només per créixer -som més, per poder fer feina en més àmbits- només consigno que amb en David Güell ens hem bescanviat les obligacions: ells s'encarregarà de Cultura i jo de Comunicació.  Com a exercici pràctic, un primer esborrany de nota de premsa precuinada. La mà del Miquel Àngel Alfaro i les fotos de la Maria Vilarmau segur que ens faran ser més presents arreu. Com avui mateix, diumenge, a R7 i tots els digitals del Bages...

Lluís Oliveras, reelegit president d'ERC Bages

Amb el congrés comarcal d'ERC celebrat aquest divendres a Sant Vicenç de Castellet s'obre un nou període que, singularment, el reelegit Oliveras ha jutjat d'estratègic: "ERC ja és avui la segona força municipal al Bages i, amb tot, no en tenim prou. ERC vol ser alternativa de poder a la nostra comarca per sumar complicitats, per demostrar la capacitat de gestió i, també, per estimular aquell punt d'audàcia que els propers anys se'ns reclamarà per fer possible la independència del nostre país”. I, per això, “els d'ERC hi volem ser, i volem ser l'eina que ho faci possible".

Al congrés també s'ha escollit la composició de la nova Permanent Comarcal que acompanyarà Oliveras els propers anys. Un nou equip ampliat que combina l'experiència dels membres de la direcció anterior i la incorporació de gent nova "per tal que tothom hi aporti el seu esforç i les seves idees”.

El reelegit president comarcal ha volgut destacar de la nova direcció que “som gent d'arreu de la comarca i especialistes en diversos àmbits” i la primera tasca que tindrà és la de “donar suport a la nostra xarxa municipalista per consolidar-la i créixer encara més”. Per Oliveras, “és vital aprofitar el coneixement acumulat per l'experiència però, també, hem de guanyar capacitat de gestió al capdavant de tots els reptes, especialment en un temps econòmicament tan complex i difícil com el que ens ha tocat viure". Oliveras ha tingut paraules de record pels alcaldes de Moià o de Cardona, però també per Santpedor: "Allà on hem pogut gestionar i impulsar la nostra proposta ens n'estem sortint. O ens n'hem sortit netament bé".

Finalment, Oliveras ha insistit en la voluntat que ERC sigui una eina de futur perquè, segons ha afirmat, “al capdavall no n'hi hauria prou amb una gestió capaç o honesta. El nostre programa polític és de llarg recorregut i aspira a construir una societat més justa i igualitària en un país lliure”. Una justícia social, ha afegit, “que no serà possible mentre l'Estat espanyol ens sotmeti a aquest espoli fiscal i que provoca que Catalunya pateixi una doble crisi: l'econòmica-financera i la causada pel dèficit fiscal”. Per això, “ERC també vol ser a primera línia quan calgui el gest audaç per fer un pas endavant per construir un nou Estat dins el marc de la Unió Europea”.

Per la seva banda, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha clos el congrés tot felicitant la nova Permanent Comarcal i engrescant-la a treballar per consolidar la força d'ERC al Bages i aspirar encara a més. Rovira ha convidat a fer un partit “obert” i ben “connectat amb l'entorn”, i a fer “bandera” dels valors republicans com la justícia, la igualtat d'oportunitats o la fraternitat amb l'objectiu de transformar la societat i construir un nou país lliure.

La foto és de la Maria Vilarmau, que s'ha compromès a il·lustrar tota la nostra feina...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada