dimarts, 25 de setembre del 2012

La cervesa Republi.cat

Ahir a la tarda vam presentar a Manresa, a La bodega del senyor gat, una nova cervesa artesanal d'aquestes que, ara mateix, floreixen arreu del país. La novetat, però, és que aquesta és una cervesa que impulsem des d'ERC-Bages amb un nom que és tot un programa: Republi.cat. Republi.cat surt ara a la venda i, la veritat, és que ningú pretén fer-s'hi ric. Tampoc respon a una improvisació: si qualsevol projecte vol temps, en el cas de la cervesa cal repòs i tot. Però al cap dels mesos, Republi.cat arriba al moment precís.

Xavier Serra, representant de la companyia cervesera de Ca l'Arenys ja ens va suggerir des del primer moment un tast lleuger, per tothom: popular. I aquest ha estat el nostre objectiu: popularitzar el concepte. El risc és curt -però no cap a casa de ningú: ara mateix tenim 3333 ampolles de 333 cl! I amb tot, les distribuïrem artesanalment també, de dotze en dotze. A capdavall, estem covençuts que caldrà elaborar-ne 1000 litres més ben aviat. I això perquè aquesta no és pas la cervesa dels d'Esquerra sinó que vol ser la de tot aquells que creuen en una altra forma de governar-se. I d'aquests, per sort, n'hi cada dia més i a tot arreu. Doncs salut i... Republi.cat!

La foto és de la Maria Vilarnau, qe ha estat també la dissenyadora de l'etiqueta del producte. A la taula, i des de l'esquerra, Xavier Serra, de la cerveseria Ca l'Arenys; Lluís Oliveras, president d'ERC Bages; i Genís Frontera, historiador i documentalista cerveser que ens va endinsar en la tradició catalana de cervesa i república. Com ara la Xibeca, de Barcelona 1931: tamany familiar, econòmica, per posar la cervesa a l'abast de tothom.  No direm, doncs, que la República Catalana no ha de ser una cosa bona. Mida gran. I que ningú es quedi sense...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada