dissabte, 17 de novembre del 2012

Oriol Junqueras entusiasma a Manresa

Avui dissabte, a Manresa, tot ha estat un matí per Esquerra: malgrat el xim-xim tardoral, el globus aerostàtic de la plaça Milcentenari convocava xics i grans a emprendre aquest camí "cap a un nou país". I el nou país es podía veure a vol d’ocell, preciós, lluent de la pluja i carregat d’esperança.

Després, a dos quarts de dotze, Oriol Junqueras ha fet petit el teatre dels Carlins amb gairebé 400 persones: l’ambient s’encomanava del seu entusiasme i, més proper que mai, ha dit que en el camí de la independencia no hi avançarem pas per lideratges individuals. “No som aquí pel lluïment personal d’un líder o d’un partit, perquè el lideratge recau en el poble”. I el paper, el paper d’ERC és el de servir en aquest procés i per això és el soci "més fiable que pot tenir el poble".

Prèviament, el candidat pel Bages, Dionís Guiteras havia advocat per la no dependencia energética o alimentària, en un discurs de defensa de la pagesia i de la Catalunya central. Però ha estat Oriol Junqueras el qui avui ha aconseguit que el teatre vibrés des d’un primer moment, amb exemples quotidians de Sant Vicenç dels Horts, “cosint voluntats, cosint persones diferents i aconseguint que treballin plegades en un projecte comú”. Aquest és l’objectiu, i ho hem de fer des d’ara mateix: "i sense cap pressa per entrar al Govern" perquè com a primera força de l'oposició “podem ser igual o més útil. Us imagineu la força del President de la Generalitat i el cap de l’oposició demanant plegats la independencia?”.

Sense renunciar a treballar pel ser la força més votada, Junqueras s'ha mostrat convençut que els resultats del 25-N atorgaran un paper fonamental a ERC perquè “només ERC pot garantir culminar el procés sobiranista amb èxit”. El to era server i humil a la vegada, però absolutament convincent: "ERC vetllarà perquè els altres no s'espantin o no es venguin, perquè no s’arronsin al primer revolt, a la primea dificultat!”. El repte és ara mateix immens, èpic.

Finalment Oriol Junqueras, que ja havia citat el canonge Culell i també Marx, ha pres les paraules de Gramsci per manifestar el desig d’ERC de ser un partit hegemònic, de majories, "que pugui algun dia, més tard o més d'hora, construir una majoria social i també política a Catalunya". I sempre amb voluntat de servei, recordant que no hi cap país al món on sempre hagi guanyat el mateix partit.  Algun dia guanyarem però "el nostre primer objectiu és servir al país". En aquest sentit, ha defensat que ERC ha estat i serà sempre un soci seriós per a CiU, des de l'oposició. “I si CiU no va en serio que no pateixi, que de socis que no van en serio els en sobraran".

Al capdavall ERC només entraria a formar Govern per tal d’avançar de forma clara cap a la independencia i, alhora, establint un canvi en les polítiques pressupostàries que, ara mateix, deixen les càrregues fiscals a càrrec de les classes populars enlloc de fer-ho sobre aquells que més tenen. “Mentrestant, cada dia que pasa, cada mes que passa, creix la pressió fiscal, tanquen més empreses i tenim més aturats!". Junqueras ha demanat també a CIU que faci les coses senzilles, “res de referèndums d’interdependència que no reconeixen enlloc perquè mai no s’han fet enlloc!” i ha animat a tothom a perseguir vots fins el 25 de noviembre a les 8 del vespre. Al darrer moment, li ha sortit l’historiador que porta a dins: “Quan haguem culminat aquest procés, els llibres dedicaran capítols sencers a aquest episodi”. Èpica. Ovació i públic dempeus. Els candidats de la Catalunya central han omplert l’escenari i, només els més metòdics, aleshores han començat a desfilar discretament per tal de fer un mos i ser puntuals a l’acte central de campanya, aquesta tarda a Barcelona.

A la foto, de família, els candidats d'ERC a la Catalunya Central


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada