dimecres, 24 d’abril del 2013

Un Sant Jordi diferent per a nens i nenes

A Manresa ahir vam tenir un Sant Jordi espaterrant. Assolellat i multitudinari. Amb moltes roses -i amb més venedors de roses encara. Al Passeig, de Crist Rei a Sant Domènec, a mitja tarda no s'hi cabia. I enmig de tot el batibull, una novetat reposada: al pati de darrera el Casino els d' Una altra educació és possible hi vam plantar un espai diferent, per a nens i nenes. Per tal que trobessin els llibres a l'abast, a la seva alçada. I sense empentes ni presses: tot el contrari. Sobre una col·lecció de retalls de moqueta s'hi podien ben ajaure, sols o amb els pares. I a mitja tarda ja no s'hi cabia!

Alguns llibres provenien de la Biblioteca però d'altres eren nous de trinca. Tot plegat, una oferta de 140 títols seleccionada per en Pep Molist que, si algú volia, també es podien comprar. I doncs, cal dir que va funcionar molt i molt bé? Vull dir que si es tractava que la canalla remenés llibres, ho vam aconseguir: s'ho van passar bomba! Desmentim, doncs, aquell tòpic que diu que els llibres ja no agraden. I és que si posem uns bons llibres a l'abast, i deixem triar i remenar amb calma, en acabat la fórmula acostuma a funcionar.

No res, que m'agrada veure com els llibres aconsegueixen encuriosir els lectors, com es deixen llegir, com atrapen, com -sense esperar-ho- se'ns fan imprescindibles. I ahir feia goig de veure, l'estol de criatures, tots els pares i mares joveníssims sobre moquetes cridaneres i reciclades. Un paisatge fantàstic! I encara, al capdavall, un pensament per agrair tota la gent que ahir ens va proveir desinteressadament de coixins, de taules o de palés reciclats. Per a totes les noies del grau d'educació infantil de la FUB o l'Ampa de l'escola Ítaca. Plegats vam fer una tarda de Sant Jordi diferent. Absolutament rodona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada