dijous, 19 de desembre del 2013

Tot a punt pel "Nadal al Catà"

Ahir dimecres vam reprendre les representacions de "Nadal al Catà". És el tercer cop que a l'institut ens hi emboliquem -i m'hi embolico fort: encara em fan mal les cames de pur cansament!. El cas és que ahir vam fer dues sessions a manera de pre-estrena, acollits a la sala gran de la Residència d'avis Font dels Capellans, que tenim vora l'institut. La primera va ser per a setanta-cinc alumnes de 6è  de primària de les escoles La Font i Espill. I, després d'un esmorzar sorollós i auster, encara hi vam tornar per als avis residents. Havíem començat a les 8 amb maquillatge, i no vam plegar fins la una!

Ara podria dir que no va anar bé. Que els nanos encara no se saben el paper fidelment, que masteguen els poemes, que s'arrepengen a les cançons, que les solistes desafinen. Tot això és així i no ho és. Perquè ho van fer bé. O si voleu, malgrat tot ho van fer bé. Molt bé! I més que li faran divendres, amb els micros i sota els focus de "Els Carlins"…

La versió d'enguany, dirigida per Alícia Puertas i -novetat!- Sònia Jofresa en el vessant musical, incorpora des d'un poema de Joana Raspall fins un rap inicial, a càrrec de Llucifer i un parell de perfectes dimonietes. El tram central també ha guanyat pes a les calderes d'en Pere Botero, on els set pecats capitals en sumen un vuitè, la corrupció. I tot plegat, en setanta minuts que passen com un de sol. Amb sis dotzenes de cantaires, divuit músics i, entre actors, rapsodes i presentadors, una vintena més d'alumnes. Més de cent adolescents acompanyats, encara, d'una trentena de col·laboradors dels cicles formatius d'estètica i de perruqueria que els donen, veritablement, l'aspecte d'artistes!

Perquè són els millos artistes del Nadal. I perquè amb tots ells, amb aquest "Nadal al Catà", aprenem un gabadal de coses, des de recitar en públic fins a tenir paciència -i els mestres n'aprenem molt, de tenir paciència. Però el cert és que ens retorna tota multiplicada! Demà divendres dia 20 ens presentarem, desfilant per mig Manresa, tots cent artistes al teatre de "Els Carlins". Hi haurà dues representacions. Al migdia, per a tots els altres alumnes, i a les 8 del vespre per a pares i mares, els amics i els saludats. I ja sé que serà tot emoció, però... ens convé tant l'emoció! A tots: a la diversitat d'uns alumnes que a vegades no saben ni com acabar el trimestre. I a tots nosaltres, que si no fos per aquests rebomboris -d'horaris, de feina, de pur escàndol!- potser no sabríem ben bé què hi fem a la trinxera ni què caram defensem. Demà, doncs, en sortirem plens de fang i absolutament rebentats. Però amb una immensa dosi de felicitat: Nadal en estat pur, vaja. La resta són romanços

La il·lustració és la del cartell d'enguany, de l'alumna de 4t d'ESO Dúnia Delicado, fruit del mestratge de Carles Perramon, que és un altre dels artífexs d'aquest muntatge. I com que parlem de trinxeres, enguany vivim el canvi de la Rosa Maria Ortega, destinada al front del Peguera. Va ser la directora musical de les dues primeres edicions i sovint diu que ens enyora -i segur que ens enyora!. La Rosa també fa el seu "Nadal al Peguera". Però divendres, per fer més festa, assegura que ens vindrà a veure. Li'n devem un bon tros de tot plegat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada