divendres, 7 de novembre del 2014

Terricabras va omplir el Tori -també d'entusiasme

A la recta final d'una campanya que ha durat gairebé un any sencer, des d'ERC vam fer a Manresa una darrera convocatòria per al 9N, per arribar a tota la gent del Bages. I, amb el filòsof i eurodiputat Josep Maria Terricabras, vam fer bo l'objectiu d'omplir el teatre Conservatori. O, amb la mirada científica de Regió7, d'omplir-ne la platea amb 400 persones carregades d'il·lusió. Incansables. Pura energia al servei d'un país.

Ben just seixanta minuts, àgilment conduïts per Mireia Estefanell i Jordi Pessarodona -més que uns presentadors: els assistents ens vam fer una selfie monumental i, també, vam passar revista a la col·lecció de samarretes familiars que els darrers mesos hem acumulat. Hi va haver els parlaments inicials de Pere Culell i de Ferran Estruch, també del diputat Dionís Guiteras. Però, sens dubte, va ser Terricabras qui va entusiasmar els assistents des d'un to proper, farcit d'anècdotes de la seva experiència a Brusel·les però, poc a poc, elevant el to d'una campanya que aquell dimarts coincidia amb la segona suspensió del Tribunal Constitucional espanyol. N'hi havia prou per fer saltar el titular: "Ningú no ens ha 'de deixar' fer res, farem el que ens doni la gana!"

Terricabras va citar Casaldàliga ("Les meces causes són més importants que no pas jo") i, també, va recordar que des d'Europa només ens miren "quan a Catalunya hi passen coses". Per això, més enllà de tots els matisos interns, Terricabras va insistir una i altra vegada sobre la importància d'anar a votar el proper 9N. I és que "la nostra causa és ben vista, i la dels espanyols mal compresa". Ara bé, no ho esperem tot de baixada: "Si en un carrer amb moltes botigues de Manresa se n'hi vol posar una de nova, els comerciants s'ho miren amb recel", però un cop s'hi ha instal·lat, oi que l'acepten?. Doncs aquest és el pronòstic de Terricabras: hi poden haver recels ara mateix però, quan fem el pas, Europa ho assumirà. Tota la resta són temors sense fonament. O potser coneixem algun territori que hagi sortit de la UE? Ara mateix, com s'entendria el "vine-vine" que s'adreça a Ucraïna amb un "ves-te'n-ves-te'n" per a Catalunya o Escòcia…?

Al capdavall Terricabras va tancar la seva intervenció amb un test contra la por, que més d'un cop ha proposat -i d'eficàcia comprovada: "aquesta setmana, poseu-vos davant del mirall i pregunteu-vos: em puc refiar de tu?" Si és així, si ens en refiem, es pot dir que ho tenim guanyat….

Doncs bé, diumenge, aquest diumenge, votar només dependrà de cadascú de nosaltres. Encara Terricabras: "El 9N comencen els cinc minuts finals. I ens ho posaran difícil. Però ja només ens caldran unes eleccions i confio que el resultat de diumenge animi al President". Doncs que així sigui!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada