dijous, 9 d’abril del 2015

Ja és primavera catalana a ERC

Abril és el mes d'ERC per excel·lència, potser per allò de T.S. Elliot, que diu que aquest mes barreja sentiments i memòria. Sigui com sigui, amb actes a Barcelona -aquest dissabte al Parc de la Ciutadella- o també a Manresa -dimarts 14, el sopar de la República!- encetarem sis mesos d'una intensitat mai vista. En Joan Tardà deia fa ben pocs dies a Castellbell i el Vilar que som davant les campanyes polítiques de la nostra vida: doncs això, es tracta que mai no ens puguem retreue que no vam fer prou. Per al butlletí d'ERC-Bages d'aquest abril ho vaig escriure així, sargint dues idees i quatre consignes:

Se’ns gira (més) feina

Sis mesos per intensificar el compromís i la confiança

L’adopció del preacord del full de ruta unitari per la independència de Catalunya, entre ERC, CDC, ANC, AMI, Òmnium Cultural i Súmate, va ser una excel·lent notícia per obrir aquesta primavera. Ara, encara amb la voluntat de sumar noves organitzacions –CUP, MES...- 
compartim un full de ruta per tal d’iniciar un procés de transició democràtica fins esdevenir un estat independent, si així ho volen el proper 27S la majoria dels nostres conciutadans. I això vol dir guanyar intensitat en la nostra acció política per tal de convèncer indecisos, per tal d’incorporar complicitats, per tal de generar confiança.

Tenim al davant mig any transcendental, sense marxa enrere: les eleccions municipals del 24 de maig seran un primer episodi que fonamenti, des dels nostres ajuntaments, la voluntat de transformació nacional. I quatre mesos després, les eleccions del 27 de setembre, de caràcter netament plebiscitari, serviran com a mecanisme legal per a conèixer la voluntat del poble català sobre el seu futur polític. No ens hi podem pas encantar! Ni encara menys, quedar-nos en els àmbits de sempre, confiant en una victòria que no és pas segura. No: cal sortir a buscar cada amic i conegut, cada veí que, encara avui, dubta.

Oriol Junqueras ens recordava que “sense exercir la independència, seria impossible dotar-nos de les eines que necessitem, que són les eines d'un estat”. I l’oportunitat és a la vora, però cal guanyar-la, també des d’ERC. A cada municipi, a cadascun dels ajuntaments on serem presents. També al Bages, amb més de 30 candidatures. Per respondre al nostre compromís amb el benestar, amb la justícia i la igualtat d'oportunitats.

Són sis mesos, just abans de crear un Estat al servei de les persones. Perquè per ERC l'eix nacional i social són indestriables. Independència, doncs, al servei de tothom: una aposta decidida per a la recuperació de l’estat social, especialment en educació, sanitat i pensions, com a drets socials i serveis públics essencials.

Independència també per a la regeneració democràtica, la transparència, la participació ciutadana i la lluita contra la corrupció.



Si ens en queda de feina! I encara no haurà arribat el moment de reposar. 
Però, oi que val la pena d’arromangar-s’hi? Vinga, valents, que són sis mesos decisius.

A la foto, del 28 de febrer, un Joan Tardà entusiasta i pletòric a la Sala de plens de l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar, el dia que va presentar Albert Mulero com a cap de llista d?ERC. Tarda i Mulero van insistir en l'oportunitat de fer una profunda transformació de la nostra societat començant des dels ajuntaments,. Tardà és sempre xplícit: "una transformació de baix cap a dalt. Una revolució democràtica amb debats sobre el model de país que volem: Més transparent, més just i amb més participació ciutadana, perquè si això fos només un canvi de banderes, no tindria cap sentit".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada