divendres, 25 de setembre del 2015

El Catà avui en fa 25!

Avui divendres 25 de setembre es commemoren els 25 anys exactes de l'Institut Guillem Catà, que és l'institut on treballo. I és que el mateix dia de 1990 el DOGC va publicar la creació d'un nou centre de secundària a Manresa, que aleshores encara no tenia nom, però que més endavant es diria així, Guillem Catà. Per tot plegat, avui al migdia hi haurà un acte més emotiu que no pas protocol·lari: vora 300 alumnes formaran un "25" a la pista de futbol, es cantarà la cançó de l'aniversari, ens farem les fotos de rigor, sonarà una traca... i es desplegarà una pancarta amb el lema “El Catà en fa 25" que ha il·lustrat l'artista i professor Carles Perramon.

Aquest serà tot just el primer dels actes d'un curs que volem singular: celebrar un quart de segle obliga a prendre perspectiva de tot allò que s'ha fet i, encara més, de tot allò que podríem fer. Més enllà d'una primera mirada nostàlgica, doncs, hi ha també l'impuls renovat per un projecte que reclama més i majors complicitats. Només cal pensar en el centre, les instal·lacions o el claustre, en els alumnes de fa vint-i-cinc anys… És diferent, oi!?

Al capdavall, el futur del nostre centre encara està per escriure. Però continua fidel al nom que va triar: Guillem Catà, aquell mestre d'obres major i pare de la Sèquia que des del segle XIV proveeix Manresa ininterrompudament d'aigua per als camps, les indústries i les persones. ¿I no mereixia ser el nom del nostre institut? Fet i fet, i com l'educació, els beneficis de l'obra de Guillem Catà han estat profundament transformadors i universals: hen estat per a tothom.

Per això, també, aquest estiu ens va sortir aquesta cançó, que amb l'Albert Bacardit -un altre professor i artista!- hem escairat fins que ell n'ha obtingut un ritme modernament sincopat. Ara els alumnes l'assagen, a les hores de música, amb la Rosa Ma Ortega: hi han confegit una coreografia pròpia i ja gairebé saben text i passos de memòria! Heu vist a la foto com s'hi fan? Tots els colors del món. Sortirà de nassos!

El Catà en fa 25
(Bacardit & Fontdevila)

Uuuuh-Uuuuh, vine a la festa (bis)
que el Catà en fa 25!

Som deixebles d’en Guillem Catà,
enginyer i home de bé,
que amb la Sèquia ens demostrà
que somiar és sempre el primer.

Tant se val on digui que hem nascut,
Manresa, Quito o Nador.
Junts farem l’esforç:
ara només faltes tu.

Vine, canta, juga, riu.
Gaudeix del moment i viu.
Cerca, aprèn i forma’t,
que al Catà tenim un lloc per tu.

Ara és hora de ballar.
Deixa-ho tot i vine a la festa,
que el Catà en fa 25.

És qüestió de voluntat també,
i de ser un punt valents,
tossuts fins a desobeir,
com els manresans antics.

Tant se val on digui que hem nascut,
Manresa, Quito o Nador.
Junts farem l’esforç:
ara només faltes tu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada