dijous, 10 de desembre del 2015

Dilluns, ERC al Conservatori de Manresa: volem guanyar!

Dilluns vinent, al Teatre Conservatori de Manresa, ERC hi ha convocat l'acte central d'aquesta campanya al Bages. Serà a dos quarts de vuit del vespre i sí, ja sé que ve una mica a repèl. Que fa fred i que la mandra s'enganxa. Es nota prou a l'hora de trobar voluntaris per a les parades! Com es nota a l'hora de fer llista d'apoderats pel 20. Perquè és evident que aquesta és una convocatòria desdagraïda. I amb tot... és tan important!

Cal que en Rufián i en Tardà arribin a Madrid, talment com en Santi Vidal al Senat. I si els hi acompanyés la Mirella Cortès, de Sallent, o la Teresa Sánchez, de Sant Pau, a Manresa, la victòria seria indiscutible. Però sigui quin sigui l'equip resultant, haurà d'anar a Madrid, sí, mal que sigui la darrera vegada. I anar-hi per defensar aquell mandat democràtic que vam decidir el passat 27 de setembre.

Es tracta d'anar a plantar cara davant dels qui es querellen contra les urnes, dels que retallen drets i llibertats i ens impedeixen sortir de la crisi. O, com diria en Tardà, "per marxar d’un Estat que ens va a la contra. Un Estat que treballa pels bancs i les elèctriques i que actua contra els ciutadans. Un Estat que ens prohibeix ajudar els que més ho necessiten". Anem a fer un nou país nou, doncs. Just i net de corrupció, amb la millor sanitat i una educació, un país que doni oportunitats a tothom. Divers i acollidor, obert al món. Amb una economia competitiva de base exportadora i industrial, on tothom pugui guanyar-se la vida dignament. Una República Catalana que mantindrà bons veïnatges enmig d'una Europa que es vol justa i democràtica. 

I la mandra que dèiem? Ens l'hem d'espolsar. I espolsar la de tots aquells que el dia 21 s'exclamaran d'haver renunciat al vot. De que servirà aleshores el clam i la contrició? És ara que cal tornar a mobilitzar-se. Ho hem fet mil vegades sota el sol, i ara serà contra el fred. Però hi ha la responsabilitat que avui mateix -retallo de Vilaweb- ens recomana en Pere Cardús: "Si el 27-S va guanyar la independència, algú podia pensar que el 20-D no calia anar a les eleccions espanyoles. Però Catalunya encara no és un estat independent. De ganes d’engegar-ho tot a rodar, en tenim moltes. Però encara cal plantar batalla a tots els racons i fronts on es pugui. Cal aprofitar totes les tribunes i tots els altaveus. El 20-D cal anar a votar independència per evitar que ningú pugui parlar en nom nostre a l’estat espanyol i davant la comunitat internacional. Per comoditat i coherència, em quedaria a casa. Per responsabilitat i ganes de guanyar, caldrà anar a votar".

Fem-ho així i fem-ho bé. Dilluns, us esperem al teatre Consrvatori de Manresa. Dos quarts de vuit del vespre. Gabriel Rufián, Joan Tardà, Santi Vidal, Marta Rovira i Mirella Cortès. Una hora curta, un altre pas endavant!

A la foto, el dimarts de la Puríssima, a Sant Domènec. Tota la humitat del capvespre no tomba en Miquel Leon, ni el Manel, Tapia ni la Teresa Sánchez, que s'estrena com a candidata al Congreso de los diputados. També l'Àngels i la Mariona, el Pep i l'Enric... I tant que ens en sortirem. I amb una rialla sempre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada