dimecres, 16 de desembre del 2015

ERC, un Nadal expectant

Aquest vespre hem fet reunió de l'executiva d'ERC Manresa i com cada mes, abans del Ple municipal, l'hem fet oberta a militants i simpatitzants. Ambient distès: som a la recta final de la campanya pel 20D i, també, estem acabant un període marcat per l'acord de governabilitat amb CDC, a Manresa, i ens sembla que els propers mesos n'obrirem un de nou, més compromès. Hi ha hagut preguntes, és clar, sobre les converses amb Junyent, Llobet i Serracanta; s'han pronunciat diverses reflexions i algunes idees més per avançar. En acabat, l'olor de Nadal s'ha fet seva la reunió. Ho consigna aquesta foto del Joan Lluís Santolària que em retrata amb en Manel Tàpia. Sigui com sigui, ens preparem per un tombant d'any carregat d'expectatives i potser les de Manresa són ara mateix les més madures. Per fixar la posició, avui a les pàgines de Regió7, ho explico així:

ERC Manresa, estem a punt

Ara fa pocs dies, l'alcalde de Manresa va presentar el Pla de Ciutat 2015-2019, elaborat conjuntament amb el grup municipal d'ERC, en compliment d'un dels punts de l'Acord d'investidura i governabilitat signat l'11 de juny. En el mateix acte Junyent, Estefanell i Llobet feien balanç del treball entre les dues forces polítiques, i en destacaven la voluntat d’aprofundir en polítiques socials i per a la igualtat, en la participació ciutadana i la transparència, en promoció econòmica i foment de l'ocupació, en l’impuls al centre històric, la millora de l’espai urbà i la mobilitat i, encara, la de fer entre tots una ciutat més sostenible.

Es tancava així un període d’assaig i reconeixement entre el treball d’ERC i CDC, fonamentat en 24 punts que havíem pactat públicament a l’estiu. I tal com ens vam comprometre aleshores, si aconseguíem que aquest projecte es reflectís al pressupost 2016, ens plantejaríem també d’incorporar-nos al govern de la ciutat. Per això, aquest novembre, després d’avaluar l’evolució dels d’acords, l’executiva i el grup municipal d'ERC vam acordar que podríem fer costat a l'equip convergent. La decisió no era senzilla, encara menys quan fa sis mesos havíem evitat una entrada precipitada, que hagués nascut plena de desconfiança per ambdues parts. Ben al contrari, durant aquest temps hem anat treballant plegats en reunions setmanals, compartint criteris, discutint mesures i acostant propostes, tal i com reflecteix l’esborrany de pressupostos per a 2016.

A ERC sempre ens hem sentit compromesos amb la ciutat, encara més ara, amb un equip de set regidores i regidors. Per aquest motiu entenem que ha arribat el moment de fer nous passos, malgrat un escenari encara restrictiu. No pas per falcar l’estabilitat del govern municipal molt minoritzat ni, encara menys, amb una voluntat ornamental. Ens arromanguem com el que més i hem ofert la nostra incorporació des del coneixement i la generositat, participant a totes les àrees i proposant responsabilitats creuades entre CDC i ERC en cadascuna d’elles. Un sol govern. Perquè l’objectiu no pot ser el de controlar àmbits municipals a favor d’uns o altres sinó el d’avançar plegats en tots aquells objectius i estratègies que ja hem acordat, aprofitant les inclinacions i capacitats de cadascú, sintetitzant programes. I això és més que sumar coneixement i oportunitats: això multiplica les possibilitats d’avançar en la transformació de Manresa.

Deixem enrere més de tres dècades de distanciament i recel. Però els resultats, des d’aquest estiu, avalaven l’entesa, per molt difícil que semblés a cop d’ull. Manresa s’ho val, com s’ho val el moment apassionant que el país viu. I doncs, l’acord que remodelarà el cartipàs té bones perspectives i estem segurs que, després de pactar els pressupostos, el proper mes de gener pot ser ja una realitat. Al capdavall, doncs, només voldria expressar, en nom d’Esquerra, que hi sabrem ser amb generositat, i disposats al major esforç possible si la nostra oferta rep la confiança i la complicitat esperada. Perquè estem a punt, i en tenim ganes.

Ramon Fontdevila i Subirana
President d’ERC-Manresa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada